Alumnes del Club de Ciències de Salesians Sabadell han estat interactuant amb científics de tot Espanya en una activitat de divulgació a través d’Internet en què l’objectiu era augmentar l’interès per la ciència.
A Somos Científicos, sácanos de aquí!, estudiants de 10 a 18 anys repten investigadors en xats a través dels quals poden preguntar a especialistes sobre el que vulguin: des de tractaments contra el càncer, fins com frenar el canvi climàtic o com estudiar les estrelles més llunyanes.
L’objectiu de l’activitat és que els estudiants s’interessin per la ciència i la tecnologia. L’alumnat comprova que la gent que treballa en ciència i enginyeria són persones normals, veuen com el que aprenen a classe s’aplica a la vida real i s’acosten a la investigació des del punt de vista dels que hi treballen.
L’activitat s’ha celebrat de l’1 al 12 d’abril de 2019 i està organitzada per Kialo Comunicació i Divulgació Innovadora, sent possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i el Consell Superior d’Investigacions Científiques, a través del programa Ciutat Ciència.
“Els nostres alumnes han pogut interactuar amb personal investigador pertanyent al Consell Superior d’Investigacions Científiques. Per als experts participants, l’activitat suposa una oportunitat per millorar les seves habilitats comunicatives, obtenir una altra visió del seu treball i descobrir què pensen els més joves sobre la ciència i els qui es dediquen”.
Els nois i noies han pogut xatejar amb els científics de la zona Escandi i d’entre tots ells va guanyar la votació Jorge Nicolás-Álvarez, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquest jove científic estudia com es mouen les òrbites de satèl·lits, planetes i asteroides i com podem obtenir informació útil mitjançant antenes i radars espacials. “Els nostres alumnes, a més a més, van tenir l’oportunitat de conèixer-lo en persona, ja que va passar per l’escola per explicar amb més detall la seva feina i els seus reptes de futur. Una gran oportunitat que tots els del Club de Ciències han valorat de forma excel·lent. A Salesians volem potenciar les vocacions científiques apropant als alumnes a experiències transformadores”.