El passat 21 de març, l’alumnat de 6è de Primària de l’escola Sant Lluís Gonçaga de la Garriga va participar en el I Congrés de Petits Científics i Científiques de Catalunya. Aquest esdeveniment va tenir lloc a la seu de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tortosa (Campus URV – Terres de l’Ebre) i va estar organitzat pel Grup d’Altes Capacitats (GAC) de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Va ser una jornada on cinc escoles seleccionades d’arreu del territori català van poden mostrar els seus projectes científics treballats a l’aula. Aquests projectes havien d’estar relacionats amb el tema “aigua” i tenien l’objectiu que l’alumnat treballés el mètode científic a classe, aplicant les habilitats en la investigació i indagació científica i potenciant-ne els coneixements en ciència. A banda de mostrar els projectes, l’alumnat va poder participar en tallers de física, robòtica, ciència, música i oratòria.

Durant els mesos previs al congrés, l’alumnat de 6è es va dedicar a treballar l’aigua des de diverses àrees de la ciència: física, química i biologia. La idea s’ha basat en estudiar un crustaci molt antic, el Triops cancriformis, i mirar de fer-lo servir per combatre la plaga del mosquit tigre. El títol de l’estudi ha estat Estudi físicoquímic de l’aigua de la Garriga i les seves possibilitats en la introducció de Triops cancriformis com a agent de control biològic del mosquit tigre. Per a l’estudi, els alumnes del Grup d’Enriquiment Científic de 3r i 4t d’ESO hi han donat un cop de mà.